Uçaklı Butik DİYARBAKIR-MARDİN-URFA-GÖBEKLİTEPE-GAZİANTEP Tur Programı

  UÇAKLA BUTİK  

  DİYARBAKIR-MİDYAT-MARDİN-ŞANLIURFA-GÖBEKLİTEPE-GAZİANTEP 

TARİH, KÜLTÜR VE LEZZET TURU

   İZMİR-DİYARBAKIR Gidiş - GAZİANTEP İZMİR Dönüş

 BÖLGENİN SEÇKİN OTELLERİNDE 

1 Gece  MİDYAT+ 1 Gece MARDİN +1 Gece ŞANLIURFA KONAKLAMA 

Diyarbakır, Hasankeyf, Midyat, Mağara Köy (Ezidi Köyü), Beyaz Su, Nusaybin, 
Dara Antik Kenti, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, 
Mardin, Göbeklitepe, Şanlıurfa, Halfeti, Gaziantep

10-13 Nisan 4 Gün-3 Gece (Ramazan Bayramı) / 1-4 Mayıs

18-21 Mayıs /  5-8 Eylül / 12-15 Ekim

    ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN !!!    

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı Buluşma
PROGRAM
1 Gün: DİYARBAKIR- HASANKEYF - MİDYAT

Siz değerli misafirlerimizle, sabah Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, SunExpress Hava Yolları ile saat 05:40 da kalkacak olan İzmir-Diyarbakır uçuşumuzun check-in işlemlerini tamamlayarak saat 07:35’de DİYARBAKIR Havalimanına iniyoruz. Bizi bekleyen aracımıza eşyalarımızı yerleştirdikten sonra kahvaltı için tarihi Hasanpaşa Hanı’na gidiyoruz. Harika bir yöresel kahvaltı sonrasında, pek çok Şair ve Edebeyatçı yetiştirmiş Güney Doğu Anadolu bölgesinin büyük şehirlerinden Diyarbakır’da, Anadolu’nun en eski camisi ve islam aleminde 5.inci harem-i şerifi olarak bilinen Ulu Cami, hemen yanında bulunan 35 yaş şiiri ile tanınan Türk şiirinin önemli şairlerinden  Cahit Sıtkı Tarancı’nın Kültür Evi’ni(restorasyonda dışarıdan anlatım)  Dört Ayaklı Minare (Şeyh Mutahhar Camii) Sülüklü Hanı, Deliller Hanı’nı,  UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda 'Dünya Kültür Mirası' olarak tescillenen Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri’ ni görerek, On Gözlü Köprü'yü fotoğraflıyoruz. Buradaki gezimizin tamamlayıp Batman üzerinden HASANKEYF’e uğruyoruz. Tarihi antik dönemlere dayanan ve tarih boyunca medeniyetlerin kesişim noktası olmuş, Mezopotamya’nın önemli mirası Hasankeyf, yakın zamanda Ilısu barajının su tutması sebebiyle sular altında kalmış ve bu süreçte tarihi eserler Yeni Hasankeyf’e taşınmıştır. Burada geniş açıdan tarihi şehri görürken aynı zamanda binlerce mağara gibi doğal güzellikleri; Zeynel Bey Türbesi, El Rızk Cami, Hz. Süleyman Cami, Koç Cami, Kızlar Camii, Artuklu Hamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Sultan Süleyman Külliyesi gibi Akkoyunlu ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi güzellikleri görüyoruz. Daha sonra  MİDYAT’a geçiyoruz. Midyat; mimari alanda bölgenin lideri konumunda. Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan burada kendini adeta bir orta çağ kentinde, film setinden bir sahnede hissedebiliyor. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin taş ustalarının incelikli becerileri Midyat`a bir Açıkhava müzesi görünümü kazandırmakta. Ayrıca Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği Telkari sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat’ın tarihi sokaklarında gezintimizi gerçekleştirerek alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Ardından ‘’Sıla’’, ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ ve ‘’Hercai’’dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi‘ni geziyoruz.  Doya doya Midyat turumuzuda gerçekleştirip, Midyat’ta Katori Butik Otel vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: MİDYAT - MAĞARA KÖY (EZİDİ KÖYÜ) - BEYAZ SU-NUSAYBİN - DARA ANTİK KENTİ - KASIMİYE MEDRESESİ-DEYRULZAFARAN MANASTIRI - MARDİN

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından,  Mağara Köy’e gitmek üzere aracımızda yerlerimizi alıyoruz. Ezidi Köyü olarak bilinen yerleşimde Ezidi kültürü hakkında bilgi alarak,  Mardin ve civarında yerleşmiş farklı kültürlerin hep birlikte uyum içinde yaşayışlarına yakından tanıklık edeceğiz. Fotoğraf çekimi sonrasında, Güneydoğu Anadolu’ da çok farklı bir doğal güzelliğe ve yeşiline sahip Beyaz Su mesire yerine doğru yola çıkıyoruz. Yemyeşil ağaçlarla kaplı ve gürül gürül suların aktığı bu cennet ortamda mola veriyoruz. Daha sonra, NUSAYBİN üzerinden Doğu’nun Efes’i olarak kabul gören DARA ANTİK KENTİ’ne geçiyoruz.Doğu’nun Efes’i olarak kabul gören DARA ANTİK KENTİ’ne doğru hareket ediyoruz. Tarihte Yukarı Mezopotamya'nın en önemli yerleşim yerlerinden birisi olan Dara, İmparator Anastasius'un (491-518) girişimleriyle 505 yılında, Doğu Roma İmparatorluğu’nun doğu sınırını Sasanilere karşı korumak için askeri amaçlı bir garnizon kenti olarak kurulmuştur. Dünyanın ilk biyolojik savaşına da ev sahipliği yapan bu tarihi alan Anadolu'nun en büyük tarihi toplu mezarlığını ve en büyük su sistemlerinden birini de içerisinde barındırmaktadır. Gezimiz içerisinde göreceğimiz yerlerden biri de Dara Sarnıç olacak. Merdivenler boyunca inerek eşsiz akustiği ve derinliği ile sizleri hayrete düşürecek bu alanda vereceğimiz fotoğraf molası takiben, Mardin’in büyülü topraklarında yüzünü Mezopotamya’ya dönmüş eşsiz eserlerden biri olan Deyr-ulzafaran Manastırı ile turumuza devam ediyoruz. Manastır M.Ö 2 binlere tarihlenen eski bir Şemsi tapınağının üzerine inşa edilmiş bu eşsiz yapıyı gezerken bölgenin kadim ırkı olan Süryanileri yakından tanıma şansımız olacak. Deyrulzafaran Manastırı ziyaretimiz ardından, Kasımiye Medresesi gezmeye gidiyoruz. Artuklular döneminde yapımına başlanan ve 15. Yüzyılın sonlarında Akkoyunlu Sultan Kasım İbn Cihangir döneminde tamamlanmış olan Medrese’yi  rehberimiz eşliğinde gezdikten sonra, Gecesi  ‘’Gerdanlık’’  gündüzü  ‘’Seyranlık’’  olan  MARDİN’e geçiyoruz. 4*Mesopotamia Garden Otel  yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Reyhani Gecesine gitmek isteyen konuklarımız turu satın aldıkları tarihte, Reyhani Gecesi için bölgenin meşhur Bağdadi Restorant veya Cerciş Murat Konağı Restorant tan önceden rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ederiz.



3 Gün: MARDİN-GÖBEKLİTEPE-ŞANLIURFA (Sıra Gecesi)

Otelimizde alacağımız  sabah kahvaltısının ardından, Mezopotamya kültürlerinin ve medeniyetlerinin bir harmonisi niteliğindeki rüya şehir Mardin’de;  Ptt Binası, Ulu Cami,  Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş tarihi yapılar, Mardin’in dar sokakları ve Abbara’ları gezeceğiz. Kulaklarınızı çocuk seslerine ve ara ara duyacağınız nal seslerine verin ve dar sokaklarda yürürken mutlaka elleriniz yüzlerce yıllık serin duvarlara dokunsun, işte o zaman Mardin’le biraz daha bütünleşmiş olacaksınız. Mardin çarşısında alışveriş için vereceğimiz serbest zamanda, yöreye özgü eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, tesbihler, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri, badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar (Gümgüm) gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Mardin turumuzu tamamlayıp, yönümüzü GÖBEKLİTEPE’ye çeviriyoruz. 12.000 yıl önce inşa edilen ve Dünya tarih kitaplarının yeniden yazılmasını sağlayarak tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe; Piramitlerden, Stonehengeden en az 7000 yıl daha eskidir. Tüm Dünya tarafından çok önemli ilgi odağı haline gelen Göbeklitepe, stilize edilmiş insan ve hayvan tasvirlerinin bulunduğu T biçimindeki sütunları ve arkeolojik alanları ile ilgi çekiyor. Rehberimizin sunumlarıyla zenginleşen gezimizde zamanda yolculuk yapıyoruz. Bu etkileyici gezimizin ardından, Peygamberler şehri ŞANLIURFA`ya geçiyoruz. ŞANLIURFA’da 5*El Ruha Otel veya 5* Dedeman Otel’e vb. yerleşiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle (ekstra yemekli) Urfa kültürünün bir parçası olan yemekli SIRA GECESİ eğlencesine gidiyoruz. . Konaklama otelimizde.



4 Gün: ŞANLIURFA-HALFETİ-GAZİANTEP

Otelimizde alacağımız  sabah kahvaltısının ardından, tarihi boyunca onlarca krallığa ve imparatorluğa merkezlik etmiş Balıklı Göl Vadisi’ni geziyoruz. Göreceğimiz yerler arasında; Balıklı Göl (Halil-ül Rahman Gölü), Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yer, Ayn-ı Zeliha Gölü, Rızvaniye Medresesi, Tarihi Kule, Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, Mancınık Kuleleri, Urfa Kalesi ve Kanallar olacak. Rehberimizin anlatımlarından sonra, Şanlıurfa’nın otantik tarihi çarşılarında Urfa’ya özgü ürünler alabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Buradan tarihi ve doğası ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan, KARAGÜL dizinin ve Şener Şen’in yer aldığı EŞKİYA filminin de çekildiği HALFETİ`ye hareket ediyoruz.. Halfeti’de, Birecik Baraj Gölü üzerinde, 1 saat sürecek muhteşem bir Tekne Turuna (ekstra) çıkıyoruz. Halfeti zamanın medeniyetlerle mozaik olduğu bir coğrafyadır. Geçmişin harmanı içerisinde sular altında kalmış eski Halfeti’yi tekne turu ile gezerken; Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri büyük bir kısmı sular altında kalan ve sular altındaki yapıları görebileceğiniz Savaşan Köyü’nü gördükten sonra,GAZİANTEP’e doğru yola çıkıyoruz. Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan Zeugma Mozaik Müzesi gezisiyle turumuza başlıyoruz. Zeugma mozaik müzesindeki mozaikler sizi rüya gibi bir gezintiye çıkaracak ve kendinizi Zeugmalı asillerin villalarını dolaşırken bulacaksınız. Müzede pek çok arkeolojik parça sergilerini,  rehberimizin anlatımları eşliğinde gezdikten sonra, tarihi çarşılar bölgesine geçiyor ve Zincirli Bedesteni, Almacı Pazarı, BakırcılarÇarşısı’nı geziyoruz. Çekicin bakırla buluştuğu o dar sokaklara yaklaşırken, bakır ustalarının çekiç sesleri sizleri karşılıyor Burada vereceğimiz serbest zamanda Yöresel Bakır İşlemeleri, Hediyelik Eşya, Baklava ve Antep Fıstığı alışverişlerinizi yapabilirsiniz. 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİSKAHVESİ olarak anılan mekânda Sütlü Menengiç Kahvelerimizi keyifle içiyoruz. Harika geçen bir turun sonunda dünyaca ünlü bir Gastronomi şehri olan Gaziantep’te damak çatlatan lezzetlerinden akşam yemeğimizi alıyor ve GAZİANTEP Havalimanına gidiyoruz. Saat 22:50 uçağı ile hareket ederek, 00:40 da  İZMİR'e varıyoruz. Unutulmaz anılarımızla, siz değerli konuklarımızla bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Not

*Uçuş saatinden 2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. Çocuk2. ÇocukTaksitler
10.04.202414.999,00 TL
13.499,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
14.999,00 TL
13.499,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
Taksitler »
01.05.202414.999,00 TL
13.499,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
14.999,00 TL
13.499,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
Taksitler »
18.05.202414.999,00 TL
13.499,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
14.999,00 TL
13.499,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
Taksitler »
05.09.202414.999,00 TL
13.499,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
14.999,00 TL
13.499,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
Taksitler »
12.10.202414.999,00 TL
13.499,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
14.999,00 TL
13.499,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
0 - 6 Yaş 7.999,00 TL
7 - 12 Yaş 10.999,00 TL
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (04:30)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART önceden alınmasını öneririz.

» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyid ediniz.

»Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk, öngörülemeyen durumlar vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Academic Tour sorumlu tutulamaz.

» Tur programı ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

» Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-19-27-31-35-39-46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

»Triple odalar, 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

» Gezi süresi 4 GÜN-3 GECE’ dir. Otel konaklaması 3 GECE’ dir.

» Bazı otellerde akşam yemekleri, yoğunluk durumuna göre, Set Menü veya Açık Büfe olarak verilebilir.

» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

»İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Turlarda iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Seyahat sigortası, acil ve akut rahatsızlıklar için geçerlidir. Daha önce mevcut olan ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar, ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilinir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller, sigorta kapsamına girmez ve ücret iadesi gerçekleşmez.


İptal Şartları
https://mail.academic-tour.com/mardin-urfa-gobeklitepe-antep
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 18:47 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.