Uçaklı Karadeniz Yaylaları ve Batum Turu (4 Gün-3 Gece) Tur Programı

3 Gece Konaklamalı

 UÇAKLI DOĞU KARADENİZ YAYLALARI ve BATUM TURU 

Karadeniz'in Eşsiz Doğası Yaylalar ile Keşfedilir.. Yayla Gezili ve Yayla Konaklamalı

ACADEMİC TOUR PROGRAMLARININ FARKLARINI SİZ DE FARKEDİN !!!

2 Yayla Otelinde ve Bölgenin 1 Seçkin Otelinde Konaklama FARKI İLE
* AĞARAN ŞELALESİ ve Şelale Manzarasında Konaklama FARKI İLE
* Meşhur HUSER YAYLASI (Bulutların Üzerinde Salıncak Keyfi) FARKI İLE
* AYDER’de  Zilkale, Palovit  Vadisi, Şelalesi ve Çat Vadisi  FARKI İLE
* UZUNGÖL’ de Lustra ve Karaster Yaylaları  FARKI İLE
  * BATUM veya Alternatif  KAMİLET VADİSİ –MENÇUNA ŞELALESİ FARKI İLE
* AYDER’de  Aktivite Eğlenceleri (Zipline) FARKI İLE
* ARTVİN’in İlçesi KARAGÖL  FARKI İLE
* HORON Eşliğinde, Yöresel  Eğlenceler  FARKI İLE

BÖLGENİN SEÇKİN OTELLERİ VE YAYLALARINDA KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE...

1 TUR:20-23 Mayıs  2 TUR:3-6 Haziran 3 TUR:10-13 Haziran  4 TUR:17-20 Haziran
5 TUR:24-27 Haziran  6 TUR:1-4 Temmuz  7 TUR:8-11 Temmuz (Bayram)
8 TUR:15-18 Temmuz (Bayram Dönemi) 9 TUR:22-25 Temmuz 10 TUR:29 Temmuz-1 Ağustos 
11 TUR:5-8 Ağustos 12 TUR:12-15 Ağustos  13 TUR:19-22 Ağustos  14 TUR:26-29 Ağustos 
15 TUR:2-5 Eylül 16 TUR:9-12 Eylül  17 TUR:16-19 Eylül  18 TUR:23-26 Eylül  
19 TUR:30 Eylül-3 Ekim  20 TUR: 7-10 Ekim

  GÜN KAYBI OLMADAN DOLU DOLU 4 GÜN Sabah Gidiş/Akşam Dönüş  

CumaTRABZON Gidiş - Pazartesi TRABZON Dönüş

    ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN !!!   

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: TRABZON, ATATÜRK KÖŞKÜ, TELKARİ MAĞAZASI, MAÇKA ALTINDERE MİLLİ PARKI, SÜMELA MANASTIRI, RİZE, RİZE BEZİ ATÖLYESİ, AĞARAN ŞELALESİ

Adnan Menderes Havalimanın’da buluşarak saat  06:05’de kalkacak  SunExpress Hava Yolları İZMİR-TRABZON uçağımızın  Check-in işlemlerini yaptırarak, saat 07:45’de TRABZON’a varıyoruz. (Havalimanı veya uçak içerisindeki kahvaltı seçeneklerinden faydalanabilirsiniz) Bizi bekleyen aracımıza binerek, TRABZON-SOĞUKSU semtinde, Atatürk’ün Trabzon’a geldiğinde konakladığı ve sonrasında müze haline getirilerek eşyalarının sergilendiği ATATÜRK KÖŞKÜ’nü geziyoruz. (Turizm Bakanlığı’nca restorasyon çalışması olduğu takdirde, Köşk’ün mimari yapısı ve  bahçesinin güzellikleri içinde fotoğraf çekimlerimizi yapacağız) Daha sonra, Trabzon’a has olan Telkari Sanatının örneklerini görebileceğimiz TELKARİ Mağazası’na uğruyoruz.  GÜMÜŞ ve TELKARİ hakkında bilgi alıp, gümüş el dokuma hasır takımlar ve yine yöreye özgü gümüş takunya ve telkârinin ortak işlendiği çeşitli hediyelik eşya ve takı alışverişleri yapıyoruz. Buradan yönümüzü Maçka’da bulunan Altındere Milli Parkına çeviriyoruz. Altındere Milli Parkı içine girdiğimizde yeşilin her tonu ile karşılaştığınızda büyüleneceksiniz. Yemyeşil doğanın içinde bulunan 1250 mt yükseklikte, Karadağ’ın eteklerine kayalara oyularak inşa edilmiş, görenleri hayretler içinde bırakan SÜMELA MANASTIRI’nı vadi tabanından görüyoruz. (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları devam etmekte olduğu için, izin verilirse gezilecektir) Gezilememesi durumunda rehberimizin anlatımlarını dinleyerek, manastırı dışarıdan fotoğraflayıp bu harika doğanın tadını çıkarıyoruz. Buradan, RİZE istikametine yol alıyor ve şirin RİZE’yi panoramik görerek, yöreye özgü dokuma çeşidi olan RİZE BEZİ (feretiko) Atölyesine uğruyoruz.  Yetkililerden hem bilgi alıyor, hem de alışveriş yapma imkanı buluyoruz.  Ardından, Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan  Karadeniz'in muhteşem doğasının bir parçası olan AĞARAN ŞELALESİ’ni görmeye gidiyoruz. Yüksek ve sarp bir kayadan çevresine bembeyaz köpükler saçarak akmasından dolayı  şelale "Ağaran" adını almış. Doğal harikalardan oluşan bu şelale sakin ve doğanın içerisinde bir cennet olarak ortaya çıkıyor. Yoğun şehir hayatının temposundan sonra, Ağaran Şelalesinin eşsiz ve büyüleyici manzarası size huzur vererecek...Şelalenin  tam karşısında ve Şelale manzarasına sahip Grand Şelale Otelimize yerleşiyoruz. Bu harika ortamda, muhteşem manzaraya karşı çay, kahve içebilir,  şelale etrafında keyifli zaman geçirebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.Akşam yemeği ve konaklama yayla otelimizde.



2 Gün: ARHAVİ, HOPA, ARTVİN İLÇESİ BORÇKA- KARAGÖL, BATUM veya Alternatif MENÇUNA ŞELALESİ,FIRTINA DERESİ,ÇAMLIHEMŞİN

Doğa içerisinde olan otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, ARHAVİ-HOPA üzerinden ARTVİN’in ilçesi BORÇKA’ya doğru yol alıyoruz. Ülkemizin gizli cennet köşelerinden biri  olan BORÇKA - KARAGÖL’ü keşfe gidiyoruz. Bizi bekleyen minibüslerle ekstra, dev ladin ağaçları ve minik şelalerin bize katıldığı bir yolculukla, KARAGÖL’e ulaşıyoruz. Etrafındaki orman örtüsü ve büyüleyici renkleriyle bir doğa harikası olan KARAGÖL’de yürüyüşler yapıyoruz. Ağaçların rengarenk görüntüsünün göle yansıyan uyumunu hayranlıkla izleyip, fotoğraflarımızla bu muhteşem manzarayı ölümsüzleştiriyoruz.

1. PROGRAM : BATUM TURU

Dileyen misafirlerimizle (Extra) Batum Turu için Sarp Sınır Kapısı’nda giriş işlemlerimizi tamamlayıp, pasaporta ihtiyaç olmadan sadece (çipli) kimliklerimizle,GÜRCİSTAN-BATUM’a geçiyoruz.Karadeniz sahili boyunca ilerleyerek, güzel deniz manzaraları eşliğinde BATUM’un doğasını gözlemliyoruz. Zengin Gürcü kültürünü tanımak üzere turumuza başlıyoruz. Önce, evli çiftlere şans getirdiğine inanılanSAINT ANDREW HEYKELİ, ÇORUH NEHRİ, GONİO KÖPRÜSÜ’, Roma döneminden kalma GONIO APSAROS KALESİ’ni ve farklı mimarileri ile dikkat çeken TERS BİNA, ADALET BİNASI önünde fotograf çekimi yapıyoruz. Buradan, Osmanlılardan tek yadigar ORTA CAMİİ’ni BATUM LİMANI, SAAT KULESİ, ALFABE KULESİ’ni görerek şehir merkezine geçiyoruz. Merkezde TİYATRO BİNASI, POSEİDON HEYKELİ, ALİ NİNO HEYKELİ, PİAZZA KULESİ, HÜKÜMET BİNASI, KAMU BİNALARI ve Avrupa Meydanı’nda bulunan, MEDEA HEYKELİ gibi görkemli yapıtları  görüyoruz. BATUM SAHİL PARKI’nda vereceğimiz molanın ardından Batum turumuzu tamamlıyoruz. 

N0T :
*Batum gezimiz, turun gerçekleştiği tarihteki sınır kapısı şartlarına göre tekrar güncellenebilir.
*Batum turu için yeni çipli kimlik kartı ya da tarihi geçerli pasaportun yanınızda olması gerekmektedir. Ehliyet vb. kimlik kartları ile giriş yapılamaz. 
Batuma geçişlerinde,bebek,çocuk dahil tüm yolcuların kimliklerinde resim olması zorunludur.

2. ALTERNATİF PROGRAM : KAMİLET VADİSİ- MENÇUNA ŞELALESİ TURU

Batum’a gitmek istemeyen misafirlerimize alternatif ekstra KAMİLET VADİSİ-MENÇUNA ŞELALESİ turuna katılma imkanı veriyoruz. ARHAVİ’ye hareket ediyor ve bizi bekleyen minibüslerle muhteşem güzellikteki  MENÇUNA ŞELALESİ turumuza başlıyoruz. Şelaleye giden yol güzergahında, Türkiye’de nadir örneği olan iki akarsuyun birbirine kavuştuğu yerde bulunan ÇİFTE KÖPRÜ’de fotoğraf çekimimizi tamamlayarak KAMİLET VADİSİ’ne ulaşıyoruz. İsteyen konuklarımız burada, Çay Bahçeleri’nde oturabilir, dağlardan akan minik şelaleleri izleyerek çaylarını keyifle yudumlayabilirler. Ayrıca, Asma Köprü üzerinden ilerleyerek kısa  yürüyüşler yapabilirler. Diğer konuklarımızla, patika yoldan muhteşem manzaralar eşliğinde yürüyerek MENÇUNA ŞELALESİ’ne ulaşıyoruz. Karşılaşacağımız manzaradan etkilenmemek mümkün değil! Suyun sesi ve oluşan suserpintisi büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor. Bu doğa harikası şelalede, suyun indiği noktada isteyen misafirlerimiz yüzebilirler. (yüzmek isteyenler yanınına mayo ve havlu almayı unutmasın)

Alternatifli turlarımızı gerçekleştirerek Kaçkar Dağları’nın en güzel yaylalarından biri olan AYDER YAYLASI’na yolculuğumuz başlıyor…Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan FIRTINA VADİSİ’nin göz kamaştıran doğa manzaraları eşliğinde ilerleyerek Çamlıhemşin’e ulaşıyor ve LOYA YAYLA OTEL’imize yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi yayla tesisimizde karadeniz müzikleri eşliğinde eğlenerek alıyoruz.



3 Gün: AYDER YAYLASI, GELİNTÜLÜ ŞELALESİ, HUSER YAYLASI (BULUTLARIN ÜZERİNDE SALINCAK KEYFİ) FIRTINA DERESİ, ÇAMLIHEMŞİN, ŞENYUVA KÖPRÜSÜ VE KÖYÜ, ZİLKALE, PALOVİT ŞELALESİ, ÇAT VADİSİ

Yayla tesisimizde alacağımız kahvaltının ardından AYDER YAYLASI’na geçiyoruz. Masmavi bir gökyüzü ve yemyeşil orman dokusunun içinden dökülen GELİNTÜLÜ ŞELALESİ’nin oluşturduğu renk cümbüşünü hayranlıkla izleyip, fotoğraflarımızla bu güzel görüntüleri hatıralarımıza ekliyoruz. Ayder Yaylasında yürüyüşlerimizi tamamlayıp,  isteyen konuklarımızla, son dönemlerde fenomen haline gelmiş bulutların üzerinde SALINCAK keyfimizi yapmak üzere meşhur HUSER YAYLASI’na gidiyoruz. Minibüslerle yapacağımız yolculuk ile Kaçkar Dağlarının zirvesinde ve bulutların üzerinde  göz kamaştıran doğası ile büyüleneceğiniz HUSER YAYLASI’na ulaşıyoruz. Bölgenin en iyi manzarasına sahip Huser yaylasında, SALINCAK keyfimizi  yaparak, eşsiz güzellikleri fotoğraf karelerimize ekliyoruz. Buradan hareketle, geri dönerek FIRTINA DERESİ’ne geçiyoruz. Arzu eden konuklarımız ekstra EĞLENCELİ ZİPLİNE AKTİVİTE programına katılabilirler  Yediden yetmişe her yaş gruptaki  misafirlerimizin kolaylıkla deneyebilecekleri bir aktivite.. Çelik halatlarla bağlı bulunan sistem üzerinden, mekanik makaralar sayesinde, fırtına deresinin üstünde  adeta uçarcasına karşıdan karşıya geçiyorsunuz. Kahkahalar, eğlence dolu anlar sizleri bekliyor! Öğle yemeğimizi Fırtına deresi kenarında yöresel tatlardan aldıktan sonra, çam ormanları, şelaleleri, yöresel mimarideki evleri, çiçekleri, Kaçkarlar’ı ile bir tabiat harikası olan AYDER YAYLASI çevresini keşfe devam ediyoruz. Bizi bekleyen minibüslerle ekstra, rüya gibi bir doğa turuna çıkıyoruz. Bu turlara katılmak istemeyen misafirlerimiz, FIRTINA DERESİ kenarında doğanın ve yeşilin tüm güzelliklerini doyasıya yaşayabilirler. Önce ‘SEVDALUK’ dizisinin çekildiği bölgeye doğru yol alıyoruz. Dağların arasındaki konakları ve serenderleriyle ünlü KONAKLAR KÖYÜ'nü ve ŞENYUVA KÖYÜ’nü gördükten sonra, ŞENYUVA KÖPRÜSÜ’nde (ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ) hatıra fotoğrafı çekimi yapıyoruz. Ardından, bir tepe üzerinde kurulmuş ZİLKALE’ye geçiyoruz.Yeşillikler arasında, tüm ihtişamıyla yükselen bu tarihi yapıtta mola veriyoruz. Tekrar minibüslerimizle, şelaleler vadisi olarak bilinenen PALOVİT VADİSİ’ne hareket ediyoruz. Bu olağanüstü ortamda, asırlık porsuk ağaçları arasında yorucu olmayan keyifli yürüyüşler ile, ünlü  PALOVİT ŞELALESİ’ne ulaşıyoruz.. Yaklaşık on beş metreden direk düşen su kütlesinin, müthiş görüntüsünü hayranlıkla izliyor ve   pek çok irili ufaklı şelaleler, dereler, çağlayanlar ve ormanlarla kucaklaşacağımız, ÇAT VADİSİ’nin de bir kısmını içine alan bölgede, harika fotoğraf çekiyoruz.. Doğanın muhteşem güzelliği içinde, HORON vuracağımız eğlenceli doğa gezimizi tamamladıktan sonra,  ÇAYELİ istikametinden ilerleyerek, akşam üzeri Yomra’da yeni açılan şık ve güzel 4*Heros Otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: OF, ÇAYKARA, UZUNGÖL YAYLASI ve ÜST YAYLALAR (LUSTRA KARASTER veya DEMİRKAPI YAYLALARI, ÇAY FABRİKASI, SÜRMENE, SERA GÖLÜ TABİAT PARKI, TRABZON MERKEZ, TRABZON HAVALİMANI

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından,  rotamızı OF-ÇAYKARA-TAŞKIRAN üzerinden, Karadeniz Bölgesinin önemli turizm merkezlerinden biri olan UZUNGÖL’e çeviriyoruz. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların HALDİZEN Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş olan bu göl, muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini kıskandıracak derecede... Göl etrafında keyifli yürüyüşler yaptıktan sonra, bizi bekleyen minibüslerle LUSTRA, KARASTER veya DEMİRKAPI yaylalarına (hava şartlarına göre) gidiyor ve yol boyunca seyir teraslarında fotoğraf molaları veriyoruz. Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüşler esnasında, yayla evlerini görüyor ve yöre insanıyla hoş sohbetlerle, yeni sağılmış sıcak süt, çay, şansımız olursa kuzinede patates yiyerek yayla kültürüne yakından tanıklık ediyoruz. Ayrıca sadece resimlerde gördüğünüz UZUNGÖL’ün en yüksekten kuşbakışı muhteşem manzarasını görme ve fotoğraflama ayrıcalığına siz de bu turda dahil oluyorsunuz. Doğa ile başbaşa geçireceğimiz bu unutulmaz zaman diliminde öğle yemeğimizi de aldıktan sonra, Uzungöl’den ayrılarak yol güzergahımızda ÇAY FABRİKASI’na uğruyoruz.  Dalından koparılan çayın geçirdiği evrelerini görerek, yetkililerden bilgi alıyor ve bizlere ikram edilen çaylarımızı keyifle içiyoruz. Buradan hareketle SÜRMENE’ye doğru yolumuza devam ediyoruz. Sürmene Bıçağı Mağazası’nda, Sürmene bıçaklarının nasıl sanata dönüştüğünü izliyor ve alışveriş molası veriyoruz. Daha sonra Trabzonda meydana gelen aşırı yağışlar sonucunda vadiden kopan kayaçların vadiyi tıkaması sonucu oluşmuş  SERA GÖLÜ TABİAT PARKI’na gidiyoruz. Yeşillikler içerisindeki güzelliğiyle ziyaretçilerini hayran bırakan bu gölde, harika manzaraya karşı akşam çaylarımızı içerek keyifli anlar yaşıyoruz.Buradan TRABZON merkez’e geçiyoruz. Uçak saatimize kadar  merkez’de hoşça vakit geçiriyor ve Trabzon Havalimanına  geçiyoruz. Bagaj ve  check-in işlemlerimizi gerçekleştirdikten sonra, 22:50 uçağı ile hareket ederek İZMİR’e ulaşıyoruz. Unutulmaz anılarımızla bir başka ACADEMİC TOUR gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

Not:

»Uçuş saatinden 2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir.

»Ekstra tur fiyatları mazot artışları sebebiyle değişebilir. Bu durumda turun satın aldığı tarih değil, turun hareket ettiği tarihte fiyatlar netleşir. 
Turun kalkışından bir gün öncesi acentamızdan ekstra tur fiyatlarını öğrenebilirsiniz. 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    »Programda yazan uçuş saatleri  Havayollarından alınmıştır. Academic Tour, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten,rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş,terör alarmı, doğal afet, salgın hastalık  vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
    »Yerel otoriteler tarafından veya yasaklar, kısıtlamalar dolayısıyla gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi, tur, restoran,müze aktiviteleri yapılamaz.. Bu gezi veya turların yapılamamasından Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.0–6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. 

    »Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu,tekrar teyid edilir.

    » Tur programı İZMİR ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Batum veya alternatif ekstra Mençuna Şelalesi Turu katılımcı sayısı minimum 15 kişi olduğu takdirde gerçekleşecektir. Tüm isteğe bağlı ekstra turlar, kişi sayısına bağlı olarak hareket eder. Ekstra turların gerçekleşmemesi durumda Academic Tour’un bir sorumluluğu yoktur.

    »Ekstra tur fiyatları değişebilir. Bu durumda misafirin turu satın aldığı tarih değil, turun hareket ettiği tarih dikkate alınır. Tura gidilen dönemdeki ekstra tur fiyatı geçerli olur. Misafir bunu kabul ederek turu satın almıştır.

    » Uçaktan indikten sonraki turlarımız, kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-19-27-31-35-39-46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    » Batum sınır geçişinde  pandemi  sebebiyle alınabilecek  ilave  tedbir ve kurallardan Academic Tour sorumlu tutulamaz.

    » Bazı otellerde akşam yemekleri, yoğunluk durumuna göre, Set Menü veya Açık Büfe olarak verilebilir.

    »Gezi süresi 4 GÜN-3 GECE’dir. Otel konaklaması 3 GECE’dir.

    »Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı İZMİR ACADEMİC TOUR’ da saklıdır.Turun iptali durumunda İZMİR ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
    »Triple odalar, 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    »Konaklama bölgelerinde yoğunluk veya farklı nedenlerden dolayı  otellerde aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.Böyle bir durumlarda misafirlerimiz Academic Tour temsilcisi tarafından bilgilendirilir.

    » Sümela Manastırı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları devam etmekte olduğu için, izin verilirse gezilecektir. Sümela Manastırı giriş ve Minibüs ücretleri misafirlerimize aittir.

    » İptal-İade Şartları: Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 29 - 21 gün arası kalması durumunda yapılan iptaller de %50 noshow (kesinti bedeli), 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 noshow (kesinti bedeli) uygulanır. Katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı  gibi durumlar girmektedir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller,  ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez ve ücret iadesi gerçekleşmez.

    GÜRCİSTAN-BATUM GEÇİŞİ HAKKINDA BİLGİ

    »Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği Batum'a girişler, 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren sadece yeni çipli kimlikle  geçiş gerçekleşmektedir.Yeni kimlik kartı ve pasaport haricinde ehliyet vb kartlar, ayrıca yeni kimlik başvuru esnasında verilen geçici kimliklerle geçiş sağlanamamaktadır.Yeni kimliklerinizi yanınıza almayı unutmayınız!!!

    » TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapabilirler. T.C. vatandaşı olan misafirlerimiz harç pulu ücretlerini kendileri ödeyeceklerdir

    Belge eksikliği sebebiyle giriş yapamayan misafirlerimizin sorumluluğu kendilerine aittir. 

    »  Anne ve Baba ile aynı anda seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’A geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Sadece annesi veya sadece babası ile katılan 18 Yaş altı kesinlikle geçiş yapamaz. Bu durumda Noter onaylı Muvafakatname şarttır.

    »  Yeni çipli kimlikle Batuma geçişlerde,bebek,çocuk dahil tüm yolcuların kimliklerinde resim olması zorunludur Ayrıca 6 Yaşa kadar çocuklar yurt dışı çıkış harcından muaftırlar. Gürcistan tarafında uyulması gereken kurallar pasaportların eski ve yırtık olmaması,  ayrıca misafirlerin üzerinde ilaç bulunmaması ilaç kullanan misafirlerin mutlaka yanlarında Gürcüceye çevrilmiş raporları bulunması gerekmektedir.  Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.

    » Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır. 

    » Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan Academic Tour sorumlu tutulamaz.

    » Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır. 
    » KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yaparken TC kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a  yeni çipli TC kimlikleri ile girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye’ye dönebilmek için çoklu (multiple) vize almış olmaları gerekir. 

    » Sınır Kapısında görevli Türk ya da Gürcistan pasaport polislerinin sizi ilgili ülkeye sokmama, çıkarmama yetkileri vardır. Her ne sebepten olursa olsun yurt dışına çıkamama durumundan Academic Tour sorumlu tutulamaz. Tüm sorumluluk yolcuya aittir. 

    » Gürcistan’a ağrı kesiciler başta olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır. Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.

    TUR HAKKINDA ÖNERİLER:

    Konuklarımıza sağlıklı yürüyüşler için rahat ayakkabı, kolay giyilip çıkarılabilen pamuklu giysiler, spor kıyafetler, akşamları serin olabileceği düşünülerek polar türü kazak ve hırka, ayrıca şapka, güneş gözlüğü, yaylalarda rahat yürüyüşler ve konaklamalar için küçük bir sırt çantası, el çantası, terlik, mayo, şemsiye, yağmurluk,  fotoğraf ve video için, bu cihazlara ait pil, Powerbank (taşınabilir güç kaynağı), şarj aleti, harici bellek   bulundurmanızı öneririz.

    ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:

    Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!

     


    İptal Şartları
    https://mail.academic-tour.com/ucakli-karadeniz-3-gece-konaklamali
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 29.03.2024 09:57 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.